Hvem er vi

Nordfyns Ungdomscenter (NUC) er et levefællesskab med botilbud efter §107 og §108 i serviceloven til 18 unge i alderen fra 16 år til 30 år. Vi tilbyder endvidere samværstilbud efter §104 + særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Hos os kan du deltage i idræt, udehold, yoga, komme i praktik og en hel masse andet.

NUC indeholder et ungdomsliv fuld af nærvær, aktiviteter og et energisk ungemiljø. Vi vægter glæde, fællesskab og individualitet i hverdagen og tilbyder dig trygge rammer og et kærligt miljø.

På NUC er der plads til at øve sig på alt det et ungdomsliv byder på.

NUC er et overskueligt sted, hvor vi hurtigt lærer hinanden at kende og hvor der er god tid til hver enkelt ung. Faglighed og arrangement præger hverdagen hos os.

Vores hjemlige atmosfære bidrager til en følelse af tryghed og fællesskab. NUC er en komfortzone, hvor man kan være sig selv – også på de svære dage.

NUC er de unges hjem og der er personaledækning døgnet rundt.

Forældresamarbejde:

Vi ved, at et åbent og tillidsfuldt samarbejde mellem forældre og NUC er afgørende for den unges trivsel og udvikling. Derfor bestræber vi os på at skabe en åben og tillidsfuld dialog.

De unge vil altid have brug for støtte fra andre for at klare sig i livet. Det gør dem sårbare. Derfor skal alle forældre opleve, at deres børn bliver set, hørt og mødt med værdighed, anerkendelse og nænsomhed.

 

 

Pædagogisk bostøtte for psykisk udviklingshæmmede

Nordfyns Ungdomscenter startede som et tilbud til unge psykisk udviklingshæmmede, hvor de kunne få undervisning på STU og samtidig bo på værelse eller i lejlighed og dermed få pædagogisk bostøtte. Sidenhen er centret blevet godkendt som dagtilbud, hvor der er en masse meningsfulde gøremål at tilbyde de unge i dagsbeskæftigelse.

Som far så datter

Stedet er oprettet af ægteparret Trine og Bjarne Andersen. Trine som uddannet lærer og med diplommoduler i specialpædagogik. Allerede tidligt som underviser oplevede Trine, at der var et helt særligt behov hos de unge udviklingshæmmede. Behov der endnu ikke blev taget hensyn til. Med en far, der selv var iværksætter på området, var det ikke helt uvant territorium for Trine, da hun ville virkeliggøre sine drømme. Hun ville gøre en forskel for unge med særlige behov – et botilbud, hvor de kunne få den nødvendige hjælp og omsorg.

Bostøtte til psykisk udviklingshæmmede

Vi tilbyder derfor bostøtte til psykisk udviklingshæmmede. Vi bestræber os på at knytte kærlige relationer, og derigennem etablere en arena for de unge, hvor vi er medskabende for et udviklende læringsmiljø, da vores håb og mål er, at de unge skal udvikle sig og lære noget af deres ophold hos os.

Vi tager ansvar

Vi lægger stor vægt på at tage et ansvar for vores beboere såvel som vores ansatte. I oktober 2014 blev vi indstillet til CSR People Prize. Blandt andet fordi vi gør meget for at forebygge stress og sygdom på arbejdspladsen. Dette ses især på vores sygefravær, der ligger ualmindeligt lavt. Hver fjerde uge i STU-uger afholdes der supervision.

Et tilbud om pædagogisk bostøtte

I 2007 blev drømmen en realitet. Nordfyns Friskole gik konkurs, hvilket efterlod nogle helt fantastiske muligheder i smukke omgivelser, der ville være det perfekte sted til Trines botilbud. Inden familien havde set sig om, havde de solgt deres hus og allerede i sommeren 2008 flyttede de ind i bygningerne. De fik den helt store renovering, så stedet i 2009 kunne stå klar til åbningen af Nordfyns Ungdomscenter. I dag kan vi tilbyde bostøtte til unge med psykiske udfordringer fra vores ungdomscenter i Bogense. Vi har mange unge fra byer på Fyn, som fx Odense og Middelfart, men også fra jyske byer som Fredericia og Kolding.