Yoga på Nuc

På Nuc laver vi yoga hver dag og vi har også yoga på skemaet i forbindelse med vores idrætstilbud. Igennem yogaen søger vi en større kropsbevidsthed at højne den mentale og fysiske sundhed, at reducerer aktuelle stresstilstande og at finde ro og velvære.

Yoga og KRAP

På NUC arbejder vi ud fra metoden KRAP.

Vi mener, at yoga og KRAP går hånd i hånd med hinanden fordi:

  • Kognitivt: ved at komme ud af hovedet og ned i kroppen så får vi fat i egen følelser og tanker
  • Ressourcefokuseret: at lære at man kan være vedholdende og deltage i noget selvom det nogen dage er hårdt.
  • Anerkendende: De unge opfordres til i yogaen, at mærke efter egen grænser og tage pauser når der er brug for det.
  • Pædagogik: at aflæse situationer og andre mennesker – at være sammen om et fælles tredje.

 

Sund kost skal der til

Sund kost er en af vores centrale værdier.

Vi tror nemlig på, at sund mad er afgørende for livskvalitet og giver overskud i hverdagen. Det er sund fornuft. Vi bliver hvad vi spiser og sund og grøn mad giver bare mere velvære.

Vi tror på, at alle mennesker mestrer dagen bedst med et stabilt blodsukker og et godt helbred. Derfor skal vi spise sundt og lækkert hver dag. Det skal helst være sammen med andre og gerne noget man har været med til at lave.

Vi bestræber os på at tænke sukker, hvide kulhydrater og usunde fedtstoffer ud af kosten og i stedet lave velsmagende snacks og kager med sunde ingriedenser – det giver masser af energi.

Vi tager selvfølgelig altid udgangspunkt i den enkelte ligesom i alt andet vi gør. Er der allergier eller andet – så tager vi højde for dette i tilberedningen.

Du kan finde eksempler på madplanen her ( link her)

Mad er meget mere end næring. Mad er saneligt og det skal dufte af det. Det skal smage skønt og det skal være en oplevelse.

Mad er for os socialt, det er kærligt og det er samlende.

Derfor spiser vi sammen på NUC.

Det er selvfølgeligt altid frivilligt men vi opmundrer alle de unge til at deltage i de fælles måltider fordi det styrker det sociale fællesskab imellem os.

 

KRAP

KRAP – vi ser dig for det bedste du er.

KRAP står for: Kognitiv, Ressourcefokuseret, Anerkendende og Pædagogik.

Udgangspunkter er, at vi i en given situation altid gør det bedste vi kan; vi bruger den mestringsstarategi vi har.

Pædagogikken på NUC tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang. For os betyder det ikke en ansvarsfri tilgang, men at vi grundlæggende forsøger at forstå, at enhver handling har sin baggrund.

Et vigtigt element i KRAP er at sætte et anerkendende og positivt på menneskets ressourcer – uden at benægte, at der også kan være tale om svære udfordringer, belastninger og hensyntagen.

 

KRAP kombinerer et menneskesyn, en tænkning og en værktøjskasse med en række redskaber, som understøtter vores pædagogiske praksis.

Hvis du vil vide mere om vores pædagogik og vores brug af KRAP, kontakt forstander Jeanette Kaysen.